Varno na internetu med epidemijo koronavirusa

Slovenija se je znašla v primežu epidemije koronavirusa. Vrtci, šole in fakultete so zaprti, otroci in najstniki so ostali doma. Zaradi preprečevanja širjenja okužb je treba nepotrebno druženje prekiniti. Za otroke in najstnike je to zelo težko obdobje, saj so vajeni dnevnega druženja z vrstniki. Aplikacije za sporočanje in družabna omrežja omogočajo alternativo druženju v živo. Uporabo spletnih komunikacijskih orodij so v minulih dnevih priporočili tudi nekateri politiki. Do neke mere lahko družabna omrežja nadomestijo druženje, vendar pa je treba biti pri tem pozoren na nekatera tveganja in pasti.

Več o tem si preberite na spletni strani Safe.si.

Vstop v spletne učilnice z AAI prijavo

Spoštovani učenci in starši!

Zadnje dni se vsi, ki želite uporabljati spletne učilnice, ukvarjate z AAI prijavo.

Za dostop do storitev z AAI prijavo potrebujete AAI-račun, ki vam ga je dodelila naša šola.

Arnes AAI omogoča uporabo enega uporabniškega računa za dostop do različnih spletnih storitev v slovenskem ter evropskem izobraževalnem in raziskovalnem okolju. Naj omenimo samo nekatere izmed njih:

Osebne podatke za AAI prijavo ste dobili vsi učenci in učenke, ki ste v 5. razredu opravljali kolesarski izpit, nekateri pa že prej pri učiteljicah v nižjih razredih. Če vam je bilo s strani učiteljev sporočeno, da boste delali preko spletne učilnice in svojih osebnih podatkov še niste dobili, jih ne najdete, ste pozabili geslo ali se ne morete prijaviti, čimprej pošljite e-pošto na podpora@os-spidrija.si, da boste v naslednjem tednu lahko pričeli z delom v posameznih učilnicah.

Spletna učilnica »Izkoristimo prosti čas«

Spoštovani učenci in starši,

trenutne razmere v državi in po svetu so nas pripeljale do tega, da je obiskovanje šol za nekaj časa prekinjeno, prav tako pa so okrnjene tudi naše siceršnje aktivnosti. Vsi skupaj se moramo čim prej in čim bolje prilagoditi takšnemu načinu življenja.

Nihče ne ve, koliko časa bo trenutna situacija vztrajala in morda se bo komu zgodilo, da se bodo dnevi zdeli daljši kot običajno, idej za zapolnitev vsakdana pa bo vse manj. V ta namen bomo v spletni učilnici z imenom »Izkoristimo prosti čas« objavljali predloge za aktivnosti, s katerimi si lahko zapolnite in popestrite te nekoliko nenavadne dneve. Za dostop do učilnice ne potrebujete gesla, saj bo le-ta prosto dostopna. Sproti jih bomo dopolnjevali, tako da bo prav gotovo vsakdo našel nekaj zase. Seveda pa dejavnosti niso za nikogar obvezujoče, služijo zgolj kot namigi za koristno preživljanje prostega časa.

Pazite nase in na druge ter ostanite doma – samo tako bomo lahko kmalu spet skupaj.

POZABLJENI UPORABNIŠKI PODATKI ZA PRIJAVO Z AAI-računom

Na Arnesu opozarjajo, da beležijo povečano število vprašanj učencev, staršev in učiteljev v povezavi s pozabljenimi uporabniškimi podatki za prijavo z AAI-računom.

Želijo vas opomniti, da na Arnesu nimajo vpogleda v šolske AAI-račune in lahko težave s pozabljenimi podatki reši le informatik oz. ROID na vzgojno-izobraževalnem zavodu (racunalnicar@os-spidrija.si).

 

TEŽAVE PRI UPORABI SPLETNIH UČILNIC

Spoštovani!

Vsi uporabniki spletnih učilnic ste opazili, da je  zaradi povečanega prometa zelo upočasnjeno in občasno tudi prekinjeno delovanje. Kapacitete Arnesovi strokovnjaki že širijo. Uporabnike med tem časom vljudno prosijo, da dejavnosti v Arnes Učilnicah razporedite skozi ves dan in jim s tem pomagate zmanjšati obremenjenost.

Hvala za razumevanje.

Dostopnost