Skoči na glavno vsebino

Otroštvo podaja roko modrosti

Osnovna šola Cvetka Golarja iz Škofje Loke že nekaj let zapored razpisuje projekt Otroštvo podaja roko modrosti.

Zavedamo se, da je še kako potrebno sodelovanje med mlajšimi in starejšimi, ker pri tem bogatimo drug drugega.

Učiteljice tretjih in petega razreda smo se z učenci odločile, da se projektu pridružimo. Prve oblike sodelovanja med modrostjo in otroštvom so že nastale.


3. razred: Obisk domačije Šturmajce

V sodelovanju s TKD Kanomlja smo tretješolci obiskali domačijo Šturmajce, kjer smo si ogledali dediščino naših prednikov. Pridne gospodinje so nam pripravile tudi delavnice, kjer smo spekli vsak svoj hlebček kruha, igrali smo se staro igro VOLKALCA in iz papirja oblikovali vrečke za kruh ter makov cvet, ki je vrečko krasil.

Druženje z izkušenimi gospodinjami nam bo ostal za vedno v spominu.

strurmajce-1 strurmajce-2 strurmajce-3 strurmajce-4 strurmajce-5

 

3. b razred: Skupaj kuhamo in se pogovarjamo

Upokojenki gospa Lavra Kacin in gospa Silva Svetik sta se nam pridružili pri kuhanju. Ena skupina je z gospo Silvo pripravljala zelenjavno juho. Učenci so zelenjavo, ki so jo prinesli s svojih vrtov in njiv poimenovali, očistili in narezali. Gospa Lavra je s svojo skupino pripravljala pecivo z jabolki. Z učenci se je pogovarjala o posameznih sestavinah in poteku dela.

Ko se je juha kuhala in pecivo peklo, so učenci učilnico pospravili, nato pa na plakatu predstavili svoje delo. V preostalem času so z veseljem prisluhnili našima gostjama, ki sta pripovedovali, kakšno hrano so jedli nekoč.

slika4 slika3 slika2 slika1

 

5. razred: Druženje s policistom in gospo Metko

V decembru nas je v okviru projekta Leon obiskal policist Edo. Opozoril nas je na pravilno rabo pirotehnike in nam predstavil nekatere posledice neprevidne uporabe. V našo družbo smo zato povabili še gospo Metko Pavšič, ki ne vidi. Pokazala nam je, kako živi in s kakšnimi problemi se srečuje v življenju. Njena želja je bila, da bi si z našega druženja vsi zapomnili le nekaj. Če srečamo  osebo, ki ne vidi, naj jo le preprosto vprašamo, če potrebuje pomoč.

5r_slika3 5r_slika2 5r_slika1

Dostopnost