Simbioz@

Vseslovenski prostovoljski projekt Simbioz@ e-pismena Slovenija, v katerega je vključena tudi naša šola, je letos potekal že tretjič in tako ponovno povezal dve generaciji. Namen projekta je preko medgeneracijskega sodelovanja poskrbeti za dvig računalniške pismenosti starejših.

V tednu od 21. do 25. oktobra 2013 so mladi na delavnicah, ki so potekale v knjižnicah, šolah in domovih za starejše po vsej Sloveniji naučili starejše računalniških veščin. Takšno medgeneracijsko sodelovanje je priložnost, vredna doživetja, izkušnja, vredna spomina.

Nad projektom, ki temelji na medgeneracijski solidarnosti, so navdušeni tako mladi, ki se preko prostovoljstva učijo pomembnih življenjskih vrednot, kot starejši, ki s tem spoznavajo svet svojih otrok in vnukov ter se vključijo v vseživljenjsko učenje, ki zvišuje kakovost življenj mnogih. Glavni namen Simbioze je omogočiti starejšim pozitivne izkušnje z računalniško tehnologijo, okrepiti njihovo samozavest in jih motivirati za nadaljnje učenje ter uporabo računalnika in interneta.

Delavnice potekajo hkrati na različnih lokacijah po vsej Sloveniji, med drugim tudi v naši računalniški učilnici. Mladi prostovoljci učijo starejše občane, kako uporabljati računalnik, internet, elektronsko pošto in mobilno telefonijo.

Za več informacij o projektu si oglejte spletno stran www.simbioza.eu.

Koordinatorica na šoli je Irma Sedej.

Simbioza1     Simbioza2     Simbioza3

Dostopnost