Skoči na glavno vsebino

Drugošolci so se v sredo vrnili s CŠOD Medved, kjer so preživeli tri zanimive dneve.

Prvi dan so se najprej namestili v svojih sobah, nato pa odšli na krajši sprehod in spoznali okolico doma. Po kosilu in počitku jih je čakala orientacija. V dvojicah oziroma skupinah so reševali različne uganke in morali pri tem pokazati kar nekaj sodelovanja. Nato so odšli še na orientacijski pohod, na katerem so morali dobro opazovati okolico in v zemljevid s pomočjo legende vrisovati pomembne točke. Po večerji so zopet obuli svoje pohodne čevlje, vzeli čelne svetilke in se pred spanjem odpravili še malo lahkih nog naokrog. Na poti po gozdu so videli čisto prave medvedje stopinje. 

Drugi dan jim vreme ni bilo tako naklonjeno. Večji del dopoldneva so kljub temu preživeli na svežem zraku. Oblekli so pelerine, obuli dežne škornje in se odpravili v gozd, kjer so bili zgrajeni različni bivaki. Nekateri so se skrili vanje in preizkusili njihovo uporabnost, drugi pa so so jih poskušali še malo dodelati. Ob vrnitvi v dom so si ogledali še gozdno zbirko. Po kosilu so si čas krajšali z branjem in igranjem družabnih iger. Popoldne je bilo namenjeno lokostrelstvu in različnim gibalnim igram. Nekateri so se prvič preizkusili v streljanju z lokom, prav vsem pa je šlo zelo dobro od rok. Večerni čas je bil ustvarjalno obarvan. Iz različnih kosov lesa, blaga in drugih materialov so nastali različni izdelki: sove, mucki, kužki, telefon, pa tudi čisto prave kmetije v malem.

Zadnje dopoldne so preživeli v posebni učilnici, kjer so pobliže spoznali različne živali. Nekateri so jih raje opazovali z daljše razdalje, drugi so se jih samo dotaknili, tretji pa so jih pogumno prijeli v roke. Prav vsi pa so v njihovi družbi uživali.

Trije dnevi so bili hitro naokrog in čas je bil za povratek domov. Vsi so z Medvedjega Brda odhajali zadovoljni in polni novih doživetij. Zagotovo jim bodo ti dnevi, ki so jih preživeli skupaj s prijatelji, ostali v lepem spominu.

Zapisala: Špela Virag

(Število obiskov: 89)
Dostopnost