Skoči na glavno vsebino

Mednarodni dan strpnosti (16. november) je spominski dan, ki ga je v Deklaraciji o načelih strpnosti razglasila Generalna konferenca UNESCO na svojem zasedanju 16. novembra 1995. Strpnost ima univerzalen in večno aktualne pomen, tako za odrasle, kot za otroke in mladostnike. Za slednje je še posebej pomembno, da razumejo pojem strpnosti in prepoznavajo posledice nestrpnosti. Strpnost je v sodobnem času še toliko bolj pomembna in ključna za zdrav in tvoren razvoj posameznika in družbe, zato je bistveno, da se zavedamo, da strpnost ni nekaj samoumevnega, ampak si je zanjo potrebno prizadevati, se o njej izobraževati in jo trajno negovati.

Tako kot vsako šolsko leto, smo tudi na naši šoli obeležili dan strpnosti. Na ravni oddelkov razredne stopnje so bile obravnavane številne vzgojne teme, poudarek letošnje teme pa je bil – Z DRUGIMI RAVNAJ TAKO, KOT SI ŽELIŠ, DA BI DRUGI RAVNALI S TABO.

Ob poslušanju pravljice Nevidna nit, ki jo je napisala avtorica Patrice Karst, je lahko prav vsak od nas s pomočjo zgodbe našel nevidno vez s svojimi dragimi. S to posebno nitjo ljubezni, je nastalo tudi nekaj lepih izdelkov.

Nestrpnost širi nestrpnost in povzroča konflikte. Širimo raje pozitivno energijo, spoštujmo in sprejmimo različnost, obkrožimo se z ljudmi, ki nas spoštujejo ter prispevamo svoj košček k strpni družbi.

                                       

(Število obiskov: 181)
Dostopnost