Skoči na glavno vsebino

OŠ Spodnja Idrija je z matično šolo in podružnico Ledine, 27. 3. 2024, sodelovala na Srečanju otroških gledaliških skupin v organizaciji JSKD Idrija.

Učenci OŠ Spodnja Idrija so pod mentorstvom učiteljic Ane Sever Božič in Marine Bizjak ter scenografinje Tine Zadnik pripravili musical z naslovom Ledeno kraljestvo. V zgodbi popularnega animiranega filma Ledeno kraljestvo se prepletajo najrazličnejša razpoloženja in čustva. Sestri, princesi Ana in Elsa sta najboljši prijateljici, a ju Elsina posebna in nevarna moč razdvoji. Hrepenita ena po drugi, še posebej ko v nesreči izgubita starša. Ko Elsa postane nova kraljica sta končno spet skupaj, a pojavijo se nove težave. V iskanju prave ljubezni ju prekineta Hans in Krištof, a na koncu, s pomočjo simpatičnega snežaka Olafa le spoznata, da je edina ljubezen ta, ki jo imata med sabo.

Učenci PŠ Ledine pa so postregli s predstavo Magnetni deček, ki so jo pripravili pod mentorstvom učiteljice Tjaše Gnezda.

Obe predstavi so si ogledali učenci in učenke naše šole, obiskala pa nas je tudi igralka in selektorica Maja Poljanec Nemec, ki nam je predala čestitke ter koristne nasvete za nadaljnje ustvarjanje.

Nastopajoči in njihove mentorice so se zelo potrudile in gledalci smo v uprizoritvi obeh predstav neizmerno uživali.

Zapisali: Ana Sever Božič in Maja Božič

(Število obiskov: 115)
Dostopnost