Skoči na glavno vsebino

Decembrski čas je čas pričakovanj, radosti in veselja. Je čas, ko se še posebej posvetimo našim najbližjim, sorodnikom in prijateljem. Namenjen je pregledu vsega, kar smo v tem letu doživeli, uživanju ob lepih trenutkih in načrtovanju prihodnosti. Zaradi razposajene in tople energije, ki nas objame v zimskih večerih, ga imenujemo tudi veseli ali čarobni december.

Veselo in čarobno je bilo tudi v sredo, 20. 12. 2023, ko je kulturna dvorana v Spodnji Idriji zaživela v decembrskem vzdušju. Učenci in učitelji smo namreč pripravili novoletno prireditev, na kateri smo obiskovalcem razkrili recept za lepe praznične dni. Skozi različne plesne, glasbene in recitacijske točke so učenci pridno nabirali sestavine – sneg, praznično vzdušje, dobro voljo, smeh, mir, ljubezen, prijateljstvo, čarobnost in toplino. Zmešali so jih v posebnem, prazničnem lončku in na koncu je v dvorani zadišalo po praznikih.

Prav vsi so s svojimi nastopi pokazali in dokazali, da v sebi skrivajo mnogo različnih talentov, le priložnost jim je treba dati, da jih pokažejo. Vsi sodelujoči smo v priprave vložili veliko truda, časa in energije. Vse to je bilo na koncu poplačano z bučnim aplavzom, ki je zavladal po dvorani, še bolj pa, ko smo se ozrli okoli sebe ter povsod videli ponosne in zadovoljne obraze – velike in majhne. Pa tudi orošenih oči je bilo kar nekaj.

Upamo, da smo s tem dogodkom vsaj malo polepšali vaš december. V letu, v katerega smo nedavno vstopili, pa vam želimo veliko toplih objemov in iskrenih ljudi, ki bodo z vami pisali nepozabne zgodbe. Srečno! 

Zapisali: Marina Bizjak in Špela Virag

(Število obiskov: 207)
Dostopnost