Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši in učenci!

Upam, da ste zdravi in vam drugačna oblika dela ne povzroča prevelikih težav. Šole so do preklica zaprte, koliko časa bo to trajalo, nihče ne ve.

Izvajanje pouka na daljavo je za vse nas novost, zato vas prosimo za razumevanje vseh težav in nerodnosti, ki bodo ob tem nastale. Dejstvo je, da moramo vsi skupaj malo stisniti zobe in se prilagoditi situaciji, ki trenutno vlada v svetu. Ni lahko, se strinjamo vsi. Pomembno je, da se tega zavedamo in si skušamo zadeve čim bolj poenostaviti in se ne obremenjevati s stvarmi, ki niso potrebne.

Če pri delu na daljavo naletite na težave, ki jih ne znate rešiti, se obrnite na vašega razrednika ali na šolsko svetovalno delavko Urško Taljat Barbič (urska.taljat-barbic@guest.arnes.si). Ni nujno, da so težave le učne, zato nikar ne oklevajte in se obrnite po pomoč. S sprotnimi obvestili, anketami ipd. poskušamo z vami sobivati, čeprav na daljavo.

Starši, hvala za vso vašo skrb in podporo pri učnem procesu. Prav je, da starši otroku pomagate pri tehničnih zadevah in ga spodbujate pri delu, ni pa potrebno, da ste ves čas njegov učitelj. Kar otrok zmore narediti sam, naj tudi naredi. Tudi v tem času je potrebno še bolj krepiti otrokovo odgovornost, samostojnost in mu tako dvigovati samozavest, kaj vse zmore sam. Na ta način se učenci učijo tudi funkcionalne pismenosti. Če še niste, naredite z otrokom urnik dnevnega poteka dela, tako mu bo zagotovo lažje. Internetne povezave »padajo«, ker je občasno število uporabnikov preveliko. Ne obremenjujte se s tem. Poskusite čez kakšno uro, najbrž bo šlo.

Časi res niso lahki, a bomo zmogli. Pomembno je, da se držite preventivnih ukrepov, ostajate doma in upoštevajte aktualna navodila, ki so vam posredovana iz medijev.

Skupaj bomo zmogli!

Janja Habe, ravnateljica

(Število obiskov: 181)
Dostopnost