V mesecu marcu smo v oddelku podaljšanega bivanja v 3. a izpeljali projekt Food revolution. Najprej smo si pogledali kratke filmčke o Jamie Oliverju, ki je pobudnik tega projekta ter o njegovem ozaveščanju otrok o zdravi prehrani po ameriških šolah.
Videli smo, da je znanje mlajših otrok o sadju in zelenjavi resnično slabo, saj niso prepoznali niti krompirja niti paradižnika, kaj šele redkvice ali jajčevca. Tudi sami smo s pomočjo križanke preverili svoje znanje in poznavanje različnih vrst sadja in zelenjave. Naši otroci so se v primerjavi z ameriškimi odlično odrezali, saj so brez težav sami rešili celotno križanko. Pogovarjali smo se tudi o uvozu različnih živil v Slovenijo ter poiskali omenjene države na globusu sveta. Spoznali smo, kje leži Ekvador, iz katerega uvažamo banane, pa Brazilijo (kava, ananas), Kitajsko (kivi), Mehiko (avokado), Indijo (arašidi) kot tudi nam bližje Grčija (olje) in Poljska (meso). Na podlagi tega, smo ugotovili, da je lokalna hrana precej boljša in bolj zdrava, saj do naših hladilnikov ne pripotuje po več tisočih kilometrih. Nadalje smo se pogovarjalo o prehranski piramidi ter izdelali »zdrav » in »nezdrav« krožnik. Vsekakor je priporočljivo, da čim večkrat posegamo po zdravem krožniku, pijemo zadostno količino tekočine in se vsak dan gibamo. Za konec smo tudi sami posadili mikrozelenjavo (vrtno krešo, rukolo in drobnjak), jo redno zalivali ter se veselili novih poganjkov. Zadnji teden marca je že dovolj zrasla, da smo jo lahko porezali in si z njo popestrili kosilo.