Skoči na glavno vsebino

Dragi učenci,

prvi šolski dan se hitro približuje in čas je, da se po dobrih dveh mesecih počitniških dni srečate s sošolci, prijatelji in zaposlenimi na šoli. Na šolskem igrišču vas pričakujemo v sredo, 1. septembra 2021, ob 7.30.

Učenci prinesete gradivo in šolske potrebščine po urniku, ki bo prvi šolski dan malce drugačen:

URNIK ZA PRVI ŠOLSKI DAN

Učenci v šolo vstopate sami, brez staršev.

Za učence še vedno velja, da v šolski stavbi nosite zaščitno masko.

Izjeme:
– otroci do dopolnjenega 6. leta starosti,

– učenci do vključno 5. razreda, izključno ko so v matičnemu oddelku,

– učenci pri pouku športa.

Avtobusi bodo vozili po ustaljenem voznem redu. Tudi tam je še vedno obvezna zaščitna maska za vse potnike.

Spoštovani starši,

tako prvi dan kot vse ostale dni v letu v šolo vstopajo le zdravi učenci. Prosimo vas, da se seznanite z Obvestilom staršem pred pričetkom novega šolskega leta glede zdravja učencevter v skrbi za naše skupno zdravje navedena priporočila upoštevate.

Samotestiranje učencev


Tako uredba kot tudi odlok določata samotestiranje učencev 7., 8. in 9. razreda ter dijakov srednjih šol, ki se redno izobražujejo. Učenci in dijaki samotestiranje izvajajo enkrat tedensko v enakih presledkih na domu. NIJZ priporoča, da učenci oziroma dijaki samotestiranje izvedejo v nedeljo zvečer ali v ponedeljek zjutraj, saj v primeru pozitivnega testa (in kasnejši potrditvi okužbe s testom PCR) v karanteno ne bo potrebno celotnemu oddelku.


Samotestiranje je brezplačno. Učencu ali dijaku pripada pet hitrih antigenskih testov na mesec, ki jih pridobijo v kateri koli lekarni po predložitvi kartice zdravstvenega zavarovanja brez dodatnih dokazil, če so rojeni od 1. 1. 2001 do 31. 12. 2010.

  
Samotestiranja ne izvedejo učenci in dijaki, ki so preboleli nalezljivo bolezen COVID-19 in od začetka simptomov bolezni ni minilo več kot šest mesecev, ter tisti, ki so bili cepljeni in je od vzpostavitve zaščite proti nalezljivi bolezni COVID-19 minilo manj kot devet mesecev.

Več informacij o samotestiranju:  https://www.nijz.si/sl/samotestiranje

Uspešen začetek šolskega leta vam želim!

Janja Habe, ravnateljica

(Število obiskov: 289)
Dostopnost