Skoči na glavno vsebino

Skupina nadarjenih učencev od 5. do 9. razreda se je od 3. do 5. aprila udeležila poučnega in zabavnega programa v CŠOD Vojsko nad Idrijo.

Po nastanitvi, kratkem ogledu doma in uvodnih informacijah ter obilnem kosilu, so se učenci lotili dela.

Verjetno bi težko našli koga, ki se še ni igral z lego kockami. Največ časa je bilo namenjenega prav robotiki, kjer pa nismo uporabljali čisto navadnih lego kock. Učenci so sestavili osnovni model robota iz kompleta Lego Mindstorms Education. V preostalih dneh pa so spoznali in razvijali še veščine osnovnih ukazov za programiranje robota in pri tem poskušali opraviti različne naloge.

Prvi večer so se učenci zabavali ob zanimivi igri Razmigajmo možgane, pri kateri pa so verjetno bolj kot možgane razmigali svoje telo, saj je bilo potrebno kar veliko teka od naloge do naloge. Igra jih je ravno prav utrudila, da so nato hitro zaspali.

Naslednji dan so poleg robotike po Vojskarski planoti lovili »kradljivca«, ki je ukradel diamantno ogrlico. Vsi učenci so s pomočjo orientacijskega teka odkrili, kdo je bil nepridiprav. Ker so bili pri tem izredno iznajdljivi, nam je ostal čas še za plezanje. Učenci so se po plezalni steni povzpeli kot pravi spidermani. Zvečer smo imeli v načrtu druženje ob tabornem ognju, vendar je bil veter premočan, da bi ga lahko varno izpeljali. Namesto tega smo se družili ob duhovitih socialnih igrah, za uspeh le-teh pa je bilo potrebno pokazati veliko sodelovanja med člani skupine.

Zadnji dan so se ukvarjali predvsem z robotki in spoznavali živalski svet, ki ga imajo v domu. Čakanje na avtobus pa smo si krajšali še z različnimi sodelovalnimi igrami.

Učenci so se pri vseh dejavnostih dobro odrezali, ob tem pa gre pohvaliti tudi osebje doma, ki se je za nas maksimalno potrudilo, da je bilo bivanje prijetno.

Zapisala Irma Š. Koštrica

(Število obiskov: 177)
Dostopnost