Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši!

Uporaba elektronskih cigaret (vejpi), ogrevanih tobačnih izdelkov, nikotinskih vrečk (beli snus) in brezdimnih tobačnih izdelkov (snus, fuge, tobak za žvečenje) v Sloveniji med mladostniki narašča. 

Z namenom, da bomo o temi osveščeni in se bomo v povezavi z njo znali tudi ustrezno odzvati, vas OŠ Spodnja Idrija tudi v mesecu novembru vabi na online predavanje, ki ga pripravlja Nacionalni inštitut za javno zdravje. 

Predavanje ni namenjeno otrokom ali mladostnikom.

Predavala bo Helena Koprivnikar, zdravnica in specialistka javnega zdravja, zaposlena na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje. Govora bo o tem, kaj danes vemo o teh izdelkih, zakaj je njihova uporaba še posebej tvegana za otroke, mladostnike in mlade odrasle, kakšna je razširjenost uporabe v Sloveniji in kako te izdelke ureja slovenska zakonodaja. Po predstavitvi bo čas za vprašanja udeležencev.

Predavanji bosta potekali v (gre za isto predavanje v dveh terminih, zato se prijavite samo enkrat):

– ponedeljek, 22. 1. 2024 ob 16. uri in

– sredo, 31. 1. 2024 ob 16. uri.

Za udeležbo na predavanju se prijavite na povezavi: https://anketa.nijz.si/a/ae0d67e5

Prijavljenim bodo posredovali povezavo do aplikacije ZOOM na dan predavanja. Prijava je možna le do zapolnitve prostih mest.

V kolikor se predavanj ne morete udeležiti, vas pa tema zanima, si lahko ogledate tudi posnetek predavanja, ki je na voljo na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=bWAGFiOPdBc

Več informacij o omenjenih izdelkih lahko dobite tudi na spletni strani NIJZ, na povezavi: https://nijz.si/zivljenjski-slog/tobacni-in-povezani-izdelki/, v zavihku Informacije za odrasle, vključno s podkastom o teh izdelkih. V drugem zavihku so na voljo tudi informacije za mladostnike in mlade odrasle.

Informacije o elektronskih cigaretah in ogrevanih tobačnih izdelkih so na voljo tudi v dveh kratkih videih Svetovne zdravstvene organizacije v slovenskem jeziku:

Z namenom, da bomo o temi osveščeni in bomo v povezavi z njo znali tudi pravilno ravnati, vas na predavanje OŠ Spodnja Idrija vabi tudi v šolskem letu 2023/2024.

(Število obiskov: 177)
Dostopnost