Skoči na glavno vsebino

Projekt Naša Mala knjižnica na šolah po Sloveniji izvajajo deseto leto, v Spodnji Idriji pa smo projektu zvesti že deveto leto.

Na police šolske knjižnice vsako leto dodamo nekaj odličnih knjig, ki jih izdaja založba KUD Sodobnost International. Pri založbi za učence pripravijo Ustvarjalnik, kjer učenci rešujejo domiselno sestavljene naloge o knjigah in deželi iz katere prihajajo avtorji.

Letos so nas pri založbi razveselili z obiskom latvijskega pisatelja in ilustratorja Mārtiņša Zutisa, avtorja knjige Odkritje, ki ga ni bilo. Mārtiņš Zutis je že kot otrok zelo rad pel, njegov najljubši konjiček pa je bilo risanje, izrezovanje in lepljenje majhnih tankov in vojakov.  Od leta 2015 ilustrira knjige za otroke. Objavlja tudi kratke zgodbe v stripovskih revijah. Danes še vedno rad riše in tudi poje, ampak običajno le takrat, ko ni nikogar blizu.

Učenci so pri pouku spoznali pisateljevo knjigo, Mārtiņš Zutis pa je učencem razložil, kako lahko naredijo osnutek za svojo knjigo. Morda je bil obisk pisatelja prava motivacija, da nekdo izmed učencev nekoč izda svojo knjigo.

V 2. b razredu učenci nosijo domov knjigo Majde Koren, Skuhaj mi pravljico. Učence spremlja knjiga z recepti in zvezek za pravljice, ki jih skuhajo učenci. Glavni junaki njihove pravljice so Rdača kapica, volk, babica, pa še kdo. Nekaj lepih pravljic so učenci že skuhali.

Z učenci 2. b razreda potuje zajček Srček, ki nam ga je za letos posodila Ela. Hvala.

Naj nas in otroke še dolga leta spremljajo dobre knjige. 

(Število obiskov: 170)
Dostopnost