Skoči na glavno vsebino

Po uspešno izvedenem Pešbusu v prejšnjem šolskem letu se naša šola ponovno pridružuje  projektu Pešbus, ki bo »vozil« od 17. 9. do 28. 9. 2018, zato vabimo šolarje, predvsem prve triade, da se pridružijo kot potniki. Obenem pa vabimo tudi zainteresirane odrasle osebe – starše, stare starše, študente .., da se Pešbusu pridružijo kot spremljevalci.
Pešbus je skupina šolskih otrok, ki gredo v šolo skupaj peš, po vnaprej določeni poti in ob dogovorjenem času, v spremstvu odraslih. Pešbusu se otroci pridružijo na dogovorjenih točkah – postajah. Taka navada je razširjena tudi drugod po svetu. Prednost pešbusa je v tem, da otroci pridobijo dodatno možnost, da je njihova pot v šolo aktivna, tudi če jim sicer starši to težje zagotovijo. S tem se več gibajo, več so zunaj, lažje razvijejo socialne veščine in samostojnost, bolje pa se seveda tudi znajdejo v prometu, kar prispeva k njihovi varnosti. Sodelovanje prostovoljcev pri vodenju pešbusa je lahko tudi odlična priložnost za medgeneracijsko povezovanje  vseh starostnih skupin iz lokalnega okolja s šolo, pri tem pa imajo koristi tudi starši, saj tako pridobijo nekaj dragocenega časa. Poleg tega ima aktivna pot v šolo prednosti tudi za vse ostale, saj zmanjšuje prometno gnečo okrog šol in s tem povečuje prometno varnost in zmanjšuje motorni promet in s tem prispeva tudi k čistejšemu in bolj zdravemu okolju.

Občina Idrija se je, tako kot že prejšnja leta, tudi letos pridružila kampanji Evropski teden mobilnosti, ki spodbuduja lokalne skupnosti k izvajanju ukrepov in promociji trajnostne mobilnosti, kar bo prispevalo k zmanjševanju onesnaženja iz naslova osebnega motornega prometa in pripomoglo k zdravju, razvoju mest po meri pešca in kolesarja ter s tem k večji kvaliteti bivanja na splošno.

Program dogodkov (.pdf)

 

(Število obiskov: 55)
Dostopnost