Skoči na glavno vsebino

Rastem s knjigo

V vseslovenski projekt Rastem s knjigo so vključeni sedmošolci. V okviru tega naši učenci že vrsto let zapored v okviru kulturnega dneva Moj kraj obiščejo Mestno knjižnico in čitalnico Idrija.

Nacionalni projekt spodbujanja bralne kulture Rastem s knjigo izvaja Javna agencija za knjigo RS, Ministrstvo za kulturo RS, Ministrstvo za šolstvo in šport RS, Združenje splošnih knjižnic, ob podpori Zavoda za šolstvo RS, Društva šolskih knjižničarjev Slovenije in Društva slovenskih pisateljev v sodelovanju s splošnimi knjižnicami, slovenskimi osnovnimi šolami in osnovnimi šolami s prilagojenim programom ter zamejskimi osnovnimi šolami.

Cilji nacionalnega projekta Rastem s knjigo so:

  • spodbujanje dostopnosti kakovostne in izvirnega slovenskega mladinskega leposlovja;
  • promocija vrhunskih domačih ustvarjalcev mladinskega leposlovja;
  • spodbujanje motivacije za branje pri šolarjih in njihovega obiskovanja splošnih knjižnic;
  • motivacija založnikov k večjemu vključevanju sodobnih slovenskih piscev v založniške programe za mladino ter povečevanje deleža izdanega izvirnega slovenskega mladinskega leposlovja.

Za obisk vsake skupine posebej se knjižničar v splošni knjižnici in koordinator kulturne vzgoje na šoli (spremljevalec skupine, šolski knjižničar) vnaprej dogovorita za program v knjižnici, da bo obisk čim bolj po meri učencev, skladen z njihovimi interesi in potrebami.

Ob zaključku srečanja sedmošolci vedno prejmejo v dar knjigo.

Dostopnost