Skoči na glavno vsebino

Pozdravljeni devetošolci in njihovi starši,

na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport  je objavljena informacija o stanju prijav na posamezni srednji šoli. Najdete jo na tej povezavi:

https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/

V kolikor menite, da bo omejitev za vašo izbrano šolo previsoka ali ste se morebiti premislili je rok za prenos prijave do 16. junija 2020, do takrat lahko vsak kandidat svojo prijavo prenese iz kakršnihkoli razlogov na drugo srednjo šolo.

Letos prenos prijave poteka tako, da na elektronski naslov svetovalnega delavca srednje šole, kamor se je učenec prijavil, pošljete skenirano / fotografirano in podpisano izjavo, da želite, da svetovalni delavec učenca odjavi iz tega programa in prenese prijavo v drug program. Izjava in elektronski naslovi svetovalnih delavcev sta dostopni na spodnji povezavi: https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/

Želela bi vas tudi obvestiti, da je bil zaradi neizvedbe NPZ-jev, sprejet nov Sklep o merilih za izbiro kandidatov v primeru omejitve vpisa, ki določa: da se v primeru, če se na spodnji meji razvrsti več kandidatov z isti številom točk izbira med njimi opravi na podlagi točk pridobljenih iz zaključnih ocen 7., 8. in 9. razreda osnovne šole pri predmetih slovenščina, matematika in prvi tuj jezik. Z učnim uspehom pri teh predmetih lahko kandidat dobi največ 45 točk.

Urška Taljat Barbič, šolska svetovalna delavka

(Število obiskov: 58)
Dostopnost