Skoči na glavno vsebino

Mednarodna mreža Unesco ASPnet Združenih narodov povezuje šole po vsem svetu, ki v svoje vizije in delo aktivno vključujejo nenehno skrb za trajnostni razvoj in tvoren medkulturni dialog.

Gimnazija Celje – Center (GCC) v mreži predstavlja eno najaktivnejših šol z mednarodnim statusom, eden osrednjih dogodkov pa je vsakoletna prireditev Veselje do znanosti, ki leto za letom privabi več osnovnošolcev in dijakov iz vse Slovenije. Izpeljali smo ga v ponedeljek, 15. 3., ob 12. uri v računalniški učilnici. Plenarni dogodek v obliki kviza, se je letos zaradi epidemioloških razmer odvijal na Zoomu. Albert Einstein je nekoč rekel: “V teoriji ni razlike med teorijo in prakso, v praksi pa je!” In kdo drug bi to resnico interpretiral bolje kot stand up komika Uroš Kuzman in Aleš Novak, ki sta kviz tudi vodila. Prvi je doktor matematike, ki indukcijo razume vse dokler v praksi ne stopi za štedilnik, drugi pa inženir kemije, ki čašo in pipeto prime le še v teoriji. V spletnem kvizu, ki sta ga pripravila za letošnji Dan znanosti, je vsak od njiju navijal za svoj del znanosti, predvsem pa sta na zabaven način preverila naravoslovno znanje udeležencev. 

Kviza Veselje do znanosti so se udeležili tudi naši devetošolci Veronika Vončina, Ožbej Gnezda, Anej Šinkovec, Adrian Tušar in Anže Zajc. Sodelovalo je 26 ekip z več kot 160 učenci in dijaki iz 25 Unesco šol naše države.  Naša ekipa je dosegla 8. mesto.

Čestitamo! 


(Število obiskov: 535)
Dostopnost