Skoči na glavno vsebino

21. september je OZN proglasila za mednarodni dan miru. To je tudi dan, ko se tisoče šol in otrok vsega sveta poveže v skupni misli miru in prijateljstva.

Generalni sekretar ZN Ban Ki Moon je v svoji poslanici opozoril, da letos ta dan prihaja v času brutalnega nasilja in številnih konfliktov po svetu, zato je pozval h globalni prekinitvi ognja. “Namesto da obupamo nad razmerami, pokažimo kolektivno odgovornost ter zahtevajmo konec brutalnosti in nekaznovanosti odgovornih za konflikte,” se je zavzel Ban in vse sprte strani pozval, naj odložijo orožje, ustavijo poboje in uničevanje ter omogočijo trajen mir.
“Čeprav se stanje morda zdi brezupno, ljudje po svetu sanjajo o življenju v miru,” se je spričo reke beguncev, ki se vali v Evropo v iskanju mirnejšega in boljšega življenja, zavzel generalni sekretar Ban. (vir: http://www.vecer.com/clanek/201509216143686). Učenci naše šole so se priključili projektu UNESCA.  Prvošolci so pri podaljšanem bivanju izdelali ptice prijateljstva in jih razstavili v avli šole. Devetošolci in šestošolci pa so pred šolo posadili drevo miru. Ob pogledu na ptice in drevo se spomnimo, da živimo v povsem različnih kulturah, vendar globoko cenimo bogastvo naše različnosti. Spoštujemo pravice vsakogar, tudi pravice narave in živali.

golob_miru   golob miru2   drevo   drevo1

(Število obiskov: 206)
Dostopnost