Skoči na glavno vsebino

Mednarodni dan strpnosti (16. november) je spominski dan, ki ga je v Deklaraciji o načelih strpnosti razglasila Generalna konferenca UNESCO na svojem zasedanju 16. novembra 1995.

Tudi na Osnovni šoli Spodnja Idrija obeležujemo dan strpnosti. Na ravni oddelkov razredne stopnje so bile obravnavane številne vzgojne teme: drugačnost nas bogati, strpnost, prijateljstvo, medsebojno spoštovanje, razvijanje občutka pripadnosti in pomen sobivanja, krepitev dobrih odnosov znotraj skupine in pomoč drugim, razreševanje sporov s pomočjo mediacije.

Drugačni pa niso le drugje po svetu, drugačni živijo tudi med nami. Nekateri so slepi, slabovidni, gluhi, naglušni, gibalno ovirani, bolni, spijo pod mostom, imajo strgane hlače, so revni, lačni, umazani…

Prevečkrat velja, da druge ocenjujemo po njihovi zunanjosti, premalokrat po njihovem odnosu do sočloveka. V ta namen so nam učiteljice pripravile TEDNIK DOBRIH DEL – SEDEM DOBRIH DEL ZA SEDEM LJUDI,  kjer smo si lahko vsak dan izbrali dobro delo, ter ga namenili sošolcu, prijatelju, staršem. Ugotovili smo, da IMA PRIJAZNOST SUPER MOČ.

Z zavezanimi očmi smo s pomočjo prijatelja ali palice hodili preko ovir, z zvenečo žogo smo se skušali igrati igro Goalball, ki jo igrajo slepi in »brali« tipne slikanice.

 

 

 

(Število obiskov: 354)
Dostopnost