Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši!

V skladu z okrožnico pristojnega ministrstva vas obveščamo, da se v ponedeljek, 15. 2. 2021, v šolske klopi ponovno vračajo vsi učenci.

Za šolski prevoz, prehrano, podaljšano bivanje itd. bo poskrbljeno kot običajno.

Za učence 4. in 5. razreda se priporoča, da šola v dogovoru s starši organizira podaljšano bivanje le za tiste učence, ki to nujno potrebujejo. Oblikovala se bo heterogena (mešana) skupina iz več oddelkov, v kateri bodo učenci morali nositi maske. Prosimo vas, da na naslov razredničarke do jutri, sobote, do 10.00 sporočite, ali bo vaš otrok v podaljšanem bivanju in do katere ure.

Urnik kosil bo tak, kot je bil v času pred poukom na daljavo (v priponki). Učenci od 4. do 9. razreda, lahko pridejo na kosilo tudi izven tega urnika, če bo jedilnica toliko prosta, da se bo lahko zagotovilo ustrezno razdaljo.

Odhodi domov bodo še vedno možni v istih terminih, kot je bilo v veljavi pred poukom na daljavo. V skladu s tem obvestite svoje razrednike na njihov e-naslov, če bo vaš otrok odhajal domov drugače kot pred poukom na daljavo (v šolo namreč še vedno lahko vstopajo zgolj učenci in zaposleni v šoli). V primeru, da se boste odločili, da otrok kosila nekaj časa ne bo prevzemal, ne pozabite na odjavo obrokov (na ustaljen dogovorjen način).

V kolikor bo učenec v šoli zbolel z vročino in drugimi znaki akutne okužbe dihal (sum na Covid-19), bo starš poklican, da pride otroka nemudoma iskat (javni prevoz ni primeren). Starši so dolžni obvestiti ravnateljico šole v roku 24 ur (telefonsko, elektronska pošta), v kolikor se izkaže, da je učenec okužen s Covid–19.

Ne pozabite, da otrok potrebuje v šoli in na avtobusu tudi masko, ki jo bo nosil v šolski stavbi le zunaj matične učilnice (hodniki, sanitarije ipd.), v učilnici pa le takrat, kadar bodo učenci iz različnih oddelkov (npr. varstvo vozačev).

Svetujemo vam, da se v varstvo učencev vključijo le tisti učenci, ki čakajo na avtobus, vsi ostali pa čim prej odidejo domov in tako preprečijo nepotrebno izpostavljenost koronavirusu v mešanih skupinah.

Lep pozdrav,
Janja Habe, ravnateljica
(Število obiskov: 101)
Dostopnost