Skoči na glavno vsebino

V mesecu novembru je naša šola ob obeležitvi praznika Rudolfa Maistra gostila poučno razstavo, ki jo je postavilo Domoljubno društvo generala Rudolfa Maistra Žiri. Vendar pa ni ostalo samo pri razstavi.

Člani društva so nas namreč povabili k sodelovanju v likovnem natečaju za najboljšo risbo, ki je bil namenjen učencem osmega in devetega razreda. Pri izbiri likovnega motiva so se lahko odločali med portretom Rudolfa Maistra in bojem za slovensko severno mejo, risarska tehnika in format pa sta bila njihova prosta izbira.

V natečaju so sodelovali učenci, ki obiskujejo izbirni predmet likovno snovanje, pod mentorstvom učiteljice Žive Čuk Ćoralić. Nastali so izjemni in raznoliki risarski izdelki. Komisija, sestavljena znotraj šole, je bila tako pred zahtevno nalogo, ko je morala izdelke oceniti in določiti prva tri mesta, ki so kasneje prejela tudi nagrado. Pa vendar smo si bili na koncu enotni, da tretjo nagrado prejme Julija Čuk, 8. a, drugo nagrado Manca Kogoj, 9. b ter prvo nagrado Iskra Eržen, 9. b.

Svečana razglasitev je potekala v sredo, 7. 2. 2024 na šolski prireditvi ob slovenskem kulturnem prazniku. Najboljše so nagrade prejele iz rok predsednika društva, g. Janeza Jereba, ki se mu ob tej priložnosti še enkrat zahvaljujemo.

Iskrene čestitke nagrajenkam ter vsem sodelujočim!

Zapisala: Živa Čuk Ćoralić

(Število obiskov: 155)
Dostopnost