Skoči na glavno vsebino

Adrian Tušar, Julija Černilogar, Karin Mohorič

Društvo upokojencev Idrija je povabilo skupino učencev iz Spodnje Idrija na že tradicionalen koncert za stanovalce doma, v Domu upokojencev Spodnja Idrija – enota Marof. Poleg pevskega zbora Društva upokojencev Idrija, smo koncert popestrili tudi učenci petega razreda OŠ Spodnja Idrija.

Tako je v petek, 21.10.2016, skupina 12 učencev, pripravljenih na samostojen nastop z glasbeno plesno točko, veselo zapustila razred, v spremstvu učiteljice. Preobuli smo se in šli na avtobusno postajo. Z avtobusom smo se odpeljali v Dom upokojencev Marof ter vsi nestrpni še zadnjič ponovili našo točko.

Glasbeni nastop pevskega zbora Društva upokojencev Idrija in povezovalni tekst gospe Lade Bizjak je vzdušje v dvorani dvignil do stropa, tako da smo se z velikim veseljem in dobro voljo z našo plesno glasbeno točko prav zabavali, veselili in hkrati uživali. Naše veselje in sreča je bila toliko večja, ker smo videli zadovoljstvo v očeh stanovalcev v domu. Z navdušenjem so nam zaploskali, s tem pa so tudi v nas pustili pečat, kako naša majhna pozornost nekomu pomeni tako veliko. Za našim nastopom je bilo še nekaj pevskih točk, na koncu pa nam je prijazna gospa ponudila še slastne, okusne, božanske, še skoraj tople in takooo dooobre krofe ter sok.

S polnimi trebuščki smo se odpravili nazaj v šolo, naše misli pa so bile še vedno pri stanovalcih v domu in hvaležnosti, ki so jo čutili in izkazovali. Večkrat bi ponovili tak dan, saj smo se imeli neizmerno lepo. Pa ne le zato, ker nam je nekaj ur pouka odpadlo, ampak tudi zato, ker je bilo neponovljivo.

Marof-1 Marof-2

(Število obiskov: 366)
Dostopnost