Skoči na glavno vsebino

Pozdravljeni devetošolci in njihovi starši,

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport obvešča, da je prijavo za vpis v srednje šole potrebno oddati do 11. maja. Prijave smo na naši šoli že oddali. Prejeli smo tudi že povratnice, da so srednje šole prijave prejele. Do 11. maja je potrebno oddati tudi prijavnico za dijaški dom. V kolikor je še niste jo najdete tukaj: https://e-uprava.gov.si/podrocja/izobrazevanje-kultura/srednja-sola/vpis-v-dijaski-dom.html

  • Prenos že oddanih prijav na drugo srednjo šolo bo možen do 16. junija. To je pomemben datum za učence, ki bi se v tem času premislili glede vpisa v srednjo šolo.
  • Vpis v srednje šole bo potekal od 30. junija do 6. julija. Izpiti nadarjenosti za vpis v tiste srednje šole, kjer je to potrebno, se bodo izpeljali v začetku junija.
  • Nov rokovnik za vpis v srednje šole (.pdf)
  • Nacionalno preverjanje znanja učencev v 6. in 9. razredu se v šolskem letu 2019/20 ne izvede.


Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike obvešča:

  • Štipendije: Rok za oddajo vlog na aktualne javne razpise je podaljšan do prenehanja interventnih ukrepov, stranke pa lahko v tem času vlagajo vloge prek e-pošte na gp@sklad-kadri.si brez uporabe varnega elektronskega podpisa.
  • Podrobnejše informacije pa so na voljo preko e pošte ad-futura[@]sklad-kadri.si.  Poleg elektronskega naslova smo vam za vsa dodatna pojasnila ali vprašanja na voljo vsak delovni dan, in sicer v ponedeljek, torek in četrtek od 9.00 do 14.30 ure, v sredo od 9.00 do 16.00 ure in v petek od 9.00 do 13.30 tudi na centralni dežurni telefonski številki 01/ 434 10 81.

Prav lep pozdrav in ostanimo zdravi!

Urška Taljat Barbič, šolska svetovalna delavka
svetovalna.sluzba@os-spidrija.si

(Število obiskov: 78)
Dostopnost