Skoči na glavno vsebino

TUDI NAŠA ŠOLA SE PRIDRUŽUJE KAMPANIJI #Odklikni


Spletno nasilje (trpinčenje, ustrahovanje, nadlegovanje) nad ženskami in dekleti je v porastu. Že rezultati raziskave Fakultete za družbene vede, izvedene spomladi 2018, so pokazali, da je v Sloveniji vsaj eno obliko spletnega nadlegovanja doživelo kar 56 % osnovnošolk. Z epidemijo COVID-19 se je uporaba interneta povečala, kar posledično povečuje tudi vedno hitrejše širjenje informacij, zato lahko pričakujemo, da bo spletno nasilje nad ženskami in dekleti postajal vse večji problem.

Ozaveščevalna kampanja #Odklikni opozarja na spletno nasilje in nadlegovanje žensk ter deklet. V pasti spletnega nasilja in nadlegovanja se namreč ujemajo vedno mlajše ženske in dekleta, tudi srednješolke žal pa sta najpogostejša odziva žrtev ignoriranje in neukrepanje. Vsako spletno nasilje, čeprav je na prvi pogled morda nedolžno in na žrtvi ni videti posledic, pusti posledice. Zato spletnega nasilja ne smemo dopuščati.

Vabimo vas, da si pogledate spletno stran o ozaveščevalni kampanji #Odklikni in se o tem z otroki pogovarjate in jih opozarjate na to problematiko.

Povezava do spletne strani: Odklikni nasilje nad ženskami in dekleti – Vsi imamo pravico do varne rabe interneta, žal pa ta ni vedno varen prostor. Dekleta in ženske so nasilju na spletu izpostavljene pogosteje kakor fantje in moški, doživljajo hujše oblike in težje posledice. Spletno nasilje lahko zaustavimo zgolj skupaj! (enakostspolov.si)

Na voljo je tudi brezplačna aplikacija ODKLIKNI.

SPLETNO NASILJE SE LAHKO ZGODI KOMURKOLI!

REAGIRAJ!    UKREPAJ!!    ODKLIKNI!!!

(Število obiskov: 37)
Dostopnost