Skoči na glavno vsebino

Anja Intihar, novinarka in naša nekdanja učenka:

podaj-naprej»Kdor poje, zlo ne misli.« Poved, v kateri je skrito bistvo glasbenega projekta Podaj naprej, s katerim so pevke Ženskega pevskega zbora Spodnja Idrija vaščane preko slovenske narodne pesmi nagovarjale k pozitivnim stvarem. S prireditvijo, v kateri so z mislimi o ljubezni sodelovali tudi učenci 2. in 6. razreda OŠ Spodnja Idrija, so Pr’farcem v domove prinesle slovensko pesem.

In ne le to. S koncertom so »povzročile« verižno reakcijo. Čim več kulturnih dogodkov, ki bodo tako ali drugače nagovarjali ljudi k dobrim dejanjem in pozitivnim vrednotam. Pevke Ženskega pevskega zbora Sp. Idrija so štafetno palico predale pevki in igralki Lari Jankovič, prav tako pa je poslanica naprej potovala k nekaj slovenskim pevskim zborom. S projektom Podaj naprej bo v slovenske domove prišla domača pesem. In z njo ponos na to, da smo Slovenci. Da imamo eno domovino. Zakaj bi pozabili, kdo smo in od kod prihajamo?

 

Tanja Čuk: Vabim te, da tudi ti PODAŠ NAPREJ lepo misel, pesem ali dobro delo.

 

OTROCI O LJUBEZNI

Ko te vidim, mi srce razbija.  Rad se s tabo igram. S tabo velikokrat kaj ustvarim. Včasih je dobro, včasih odlično in včasih neumno. Zelo si lepa in pametna hkrati. Včasih mi celo misli bereš, kar mi je zelo všeč in hkrati neumno. To je bil kratek povzetek o ljubezni.
Teo Šmit, 6. a

Ljubezen ni nasilna. Ljubezen je, kadar punca dobi fanta. Ljubezen je romantična. Ljubezen je dobra stvar.
Luka Miljavec, 2. b

Ljubezen je sreča, ki jo dajemo drug drugemu.
Filip Gnezda, 2. a

Rad imam naravo, zaradi živali in barv vse naokrog. Rad imam tudi šolo, ker se učimo in ker se zabavam. Imam dobro prijateljico. Zmeraj mi stoji ob strani in se smeji mojim šalam.
Nejc Zajc, 2. b

Ljubezen je to, ko te prijatelj pogleda v oči in se ti nasmehne.
Aljaž, 2. a

Ljubezen je romantična. Ljubezen je prijaznost. Ljubezen je, da punca dobi fanta. Ljubezen ni kruta.
Taj Pirih Willer, 2. b

Ljubezen do prijateljic mi pomeni veliko, saj jim lahko zaupaš, jim poveš vse, kar te teži in vse, kar se ti zgodi. Imam eno tako, tako, ki jo ne bi zamenjala z nobeno drugo. Ime ji je lana in vse si zaupava. Velikokrat rabim nekoga za premislek in ona je tu. Res je lepo imeti prave prijatelje.
Veronika Erjavec, 6. a

Ljubezen je, da imaš rad naravo, ki ti je pri srcu. Ljubezen je, da imaš rad žival, ki jo imaš doma. Da imaš rad fanta ali punco.
Manca Rekajne Felc, 2. b

Moja ljubezen so živali. Z njimi se počutim srečno. Moja ljubezen je tudi narava, v njej se počutim sproščeno.  Moja ljubezen so starši in brat. Tudi kadar me okregajo, jih imam rada.
Klara Tratnik, 2. b

Ljubezen do živali me osrečuje. Lahko jim pripoveduješ, one pa te poslušajo. Ne razumeš jih, ona pa tebe razumejo. Če si žalosten, te potolažijo. Poveš jim, kaj se je zgodilo in one tebi. Za vse, kar smo jim naredili, ti one še zmeraj oprostijo.
Daša Škrlj, 6. a

Ljubezen je nekaj, kar ti veliko pomeni. Zanj bi naredil vse, ko bi bil v težavah. Ljubezen je to, da imaš nekoga rad. Ljubezen je to, da z nekom doživiš lepe dogodke, ki ti veliko pomenijo in ti ostanejo v spominu. Z ljubeznijo si deliš, kar ti veliko pomeni. Če imaš nekoga rad, boš vedno ostal z njim in bosta ostala neločljiva.
Nika Bizjak, 6. a

Ljubezen je, kadar te kdo objame in ti je toplo pri srcu.
Luka, 2. a

Ljubezen je ena, a poti sta dve, katera je lepša, pove ti srce. Čutiti ljubezen do nekoga, to je najlepša stvar, kakor jaz čutim do nekoga. To je kakor reka, ki teče iz dneva v dan. Ali kakor ptički, ki se jih sliši z drevesa, ko tako lepo pojejo. Ljubezen je ena od najlepših stvari, ki se ti zgodi v življenju. Meni je tako lepo, ko si zaljubljen.
Neža Carli, 6. a

Ljubezen je to, ko te nekdo pogleda v oči in se ti nasmehne.
Žana, 2. a

Ljubezen je, da imaš nekoga rad. Da bi zanj naredil vse. Da z njim deliš vse najlepše dogodke in trenutke. Da se od njega nikoli ne ločiš. Da sta skupaj tudi v težavah. Da si z nekom vedno in povsod stojita ob strani.
Eva Lucija Tušar, 6. a

Obstaja ljubezen do živali. To je takrat, ko jo imaš zelo rad. Lahko je mucek ali kužek. S kužkom se lahko loviš, z muckom pa igraš. Živalce te ne bodo razočarale. So živahne in prijazne.
Tjaša Pervanje, 6. a

Ljubezen je nenadomestljiv čut. Ni pomembno, kakšna ljubezen vre, pomembno je, kako jo čutimo.
Neža Vončina, 6. a

 

(Število obiskov: 228)
Dostopnost