Skoči na glavno vsebino

Spoštovani!

Šola in Javna agencija RS za varnost prometa želimo, da smo v teh pomladnih dneh še posebej pozorni na kolesarje, ki so ranljivejši udeleženci v prometu. Predvsem vozniki motornih vozil morajo biti posebej skrbni in pozorni na kolesarje, upoštevati morajo pravila prednosti (na prehodih imajo prednost kolesarji), imajo naj ustrezno bočno varnostno razdaljo ob prehitevanju ter v naseljih naj zmanjšajo hitrost.

Agencija za varnost prometa izvaja nacionalno preventivno akcijo za ozaveščanje o Varnosti kolesarjev, ki poteka od 17. do 30. maja 2021. Poudarek je na varnem kolesarjenju, usposabljanju za vožnjo kolesa in spodbujanje izvajanja kolesarskih izpitov po šolah, promocija varnega kolesarjenja za spodbujanje trajnostne mobilnosti, nadzor nad ravnanjem voznikov, državno tekmovanje Kaj veš o prometu? (prestavljeno na september 2021)…

Tudi naša šola sodeluje pri  ozaveščanju pomena varnega kolesarjenja.

Ker je kolo za otroke priljubljeno prevozno sredstvo in hkrati tudi način zabave ter okolju eno izmed najbolj prijaznih prevoznih sredstev, je prav, da so učenci ustrezno usposobljeni za vožnjo kolesa v prometu. Zato na šoli izvajamo med drugimi tudi program za kolesarski izpit ter programa Varno na kolesu in Trajnostna mobilnost. Program usposabljanja za vožnjo kolesa za učence zagotavlja pridobivanje teoretičnih znanj s preizkusom znanja, spretnostno vožnjo s kolesom na poligonu in praktično vožnjo v dejanskem prometu z opravljanje praktičnega dela kolesarskega izpita. Kolesarska izkaznica je prvi dokument, ki daje otrokom določeno samostojnost, pravico, da so udeleženi v prometu kot kolesarji. Zato ključno prispevajo k njihovi samostojnosti in razvoju.

Več o preventivni akciji »Varnost kolesarjev« najdete na spletni strani.

 in spletni strani

 https://www.avp-rs.si/med-kolesarji-narascajo-krsitve-cestnoprometnih-predpisov/.

 V upanju, da z vašo pomočjo prispevamo k večji varnosti kolesarjev, vas lepo pozdravljamo.

Šola v sodelovanju z AVP-SPV

(Število obiskov: 129)
Dostopnost