Skoči na glavno vsebino

Zavod za turizem Idrija organizira Evropski teden geoparkov v Geoparku Idrija, v okviru katerega za različne ciljne skupine organizirajo dogodke, predavanja, delavnice in pohode. Del programa je vsako leto namenjen tudi mlajši generaciji, ki jim poskušajo približati naravno in kulturno dediščino na zanimive in zabavne načine.

Delavnica SPOZNAVANJE GEOLOGIJE Z IGRICO MINECRAFT, ki bo organiziran v sodelovanju z Geološkim zavodom Slovenije, bo potekala v sredo, 19. 5. 2021 ob 16.00 v Centru za obiskovalce Geoparka Idrija (TIC Idrija, Prelovčeva 5, 5280 Idrija). Namenjena je osnovnošolcem med 12. in 15. letom in traja 2 šolski uri. Učenci se skozi elemente popularne računalniške igre Minecraft, s posebnim dodatkom BetterGeo, seznanijo z lastnostmi mineralov in kamnin, od kod dobimo surovine in zakaj so pomembne za naše življenje, kakšen je življenjski krog sodobnih naprav ter kako moramo ravnati z odpadki.

Število udeležencev je omejeno, zato zbirajo predhodne prijave na e-naslov branka.m-peternel@visit-idrija.si ali tel: 05 93 44 078. Delavnica bo potekala v skladu s trenutno veljavnimi epidemiološkimi ukrepi in priporočili NIJZ.

Zavod za turizem Idrija

(Število obiskov: 139)
Dostopnost